gastro postao
Recept je osmislila autorica brojnih uspješnih kuharica i voditeljica emisije Barefoot Contessa -Ina Garten. Ako volite cvjetaču, njena jednostavna kombinacija iz pećnice će vas oboriti s nogu.
Jedna glavica cvjetače bit će dovoljna za četiri porcije, a priprema traje otprilike pola sata. Predlažemo da ovaj odličan prilog poslužite uz pileća prsa i uživate u laganom i zdravom ručku.
Sastojci:
- 1 cvjetača
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 100 g krušnih mrvica
- 100 g naribanog parmezana
- Sol, papar
Pripremi:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Oštrim nožem narežite cvjetaču na komade veličine centimetar.
- Rasporedite komadiće na lim za pečenje, prelijte s tri žlice maslinovog ulja, posolite i popaprite. Pecite 15 minuta.
- Krušne mrvice prelijte sa žlicom maslinovog ulja, pospite preko cvjetače i pecite još desetak minuta dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
- Na kraju po cvjetači rasporedite parmezan i vratite u pećnicu na minutu kako bi se otopio.
Želimo vam dobar tek!