Uštipci sa sladoledom od jagoda

Ukusni uštipci nadjeveni voćem i sladoledom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 21661

Potrebno vam je

  • 450 g jagode
  • 0.20 dl tamni rum
  • 0.25 l voda
  • 60 g maslac, neslani
  • 1 prstohvat sol
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 125 l vrhnje za šlag
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 400 g sladoled od jagode
  • 2 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Pošećerite jagode ( 3 žlice šećera ) te ih malo namočite u rum. Zagrijte pećnicu na 210°C. Stavite kuhati vodu pa dodajte sol i maslac. Kad provrije, uspite sve prosijano brašno te čvrsto miješajte dok se tijesto ne pretvori u grudu koja se odvaja od stijenke zdjele.
  2. Preselite je u posudu te, kad se malo ohladi, umiješajte jedno po jedno jaje. Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu s većim otvorom i na lim istisnite 20 ružica. Pecite ih 20-ak minuta.
  3. Kad se uštipci ohlade, narežite ih na pola. Donju polovicu ispunite jagodama. Čvrsto istucite vrhnje sa žlicom šećerom. Žlicom zagrabite sladoled, složite ga na jagode i ukrasite tučenim vrhnjem. Pokrijte gornjim dijelom uštipka, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr