gastro postao
Ukusni uštipci nadjeveni voćem i sladoledom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 21661
Potrebno vam je
- 450 g jagode
- 0.20 dl tamni rum
- 0.25 l voda
- 60 g maslac, neslani
- 1 prstohvat sol
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 125 l vrhnje za šlag
- 4 žlica šećer, kristal
- 400 g sladoled od jagode
- 2 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Pošećerite jagode ( 3 žlice šećera ) te ih malo namočite u rum. Zagrijte pećnicu na 210°C. Stavite kuhati vodu pa dodajte sol i maslac. Kad provrije, uspite sve prosijano brašno te čvrsto miješajte dok se tijesto ne pretvori u grudu koja se odvaja od stijenke zdjele.
- Preselite je u posudu te, kad se malo ohladi, umiješajte jedno po jedno jaje. Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu s većim otvorom i na lim istisnite 20 ružica. Pecite ih 20-ak minuta.
- Kad se uštipci ohlade, narežite ih na pola. Donju polovicu ispunite jagodama. Čvrsto istucite vrhnje sa žlicom šećerom. Žlicom zagrabite sladoled, složite ga na jagode i ukrasite tučenim vrhnjem. Pokrijte gornjim dijelom uštipka, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute