Uvijek može bolje: Napravite savršeno tijesto za pizzu

Thinkstock
Pripremite tijesto dan ranije i ostavite ga da stoji u hladnjaku!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 515

Potrebno vam je

  • 500 g oštro brašno
  • 14 g suhi kvasac
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3.60 dl voda

Priprema

  1. U zdjelu stavimo brašno te umiješamo kvasac i sol. Dodamo 2 žlice maslinova ulja i 3,6 dcl mlake vode te smjesu umijesimo u tijesto.
  2. Mijesimo na pobrašnjenoj površini 10 minuta dok tijesto ne postane glatko. Oblikujemo ga u kuglu pa stavimo u lagano namašćenu zdjelu. Prekrijemo namašćenom plastičnom folijom. Ostavimo na toplom da se diže.
  3. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200 °C.
  4. Tijesto prebacimo na pobrašnjenu površinu, lagano izmijesimo, razdijelimo na 4 komada i razvaljamo u krugove od 23 cm.
  5. Na tijesto stavimo sastojke prema izboru i ispečemo pizzu.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Posjeti Gastro.hr