Varivo s kobasicama i rižom

Jelo koje će vas osvojiti već na prvi miris
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 528

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 500 g kobasica (prosjek )
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 šalica basmati riža
  • 400 g pelati
  • 2.50 šalica pileći temeljac

Priprema

  1. Zagrijte žlicu ulja u posudi i na njemu pržite kobasice povremeno ih okrećući oko pet minuta ili dok ne postanu smeđe. Stavite ih na dasku i tanko narežite.
  2. Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje i narezan luk te deblje narezanu papriku. Pirjajte povremeno miješajući tričetiri minute ili dok ne omekšaju. Dodajte rižu, rajčice, temeljac i kobasice. Izmiješajte i zakuhajte.
  3. Pokrijte posudu, smanjite vatru i lagano kuhajte desetak minuta pa maknite s vatre. ostavite sa strane da odstoji pokriveno 15 minuta, začinite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr