Recepti 13. listopada 2014.

Varivo s kobasicama i rižom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje će vas osvojiti već na prvi miris

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 528

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 500 g kobasica (prosjek )
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 šalica basmati riža
  • 400 g pelati
  • 2.50 šalica pileći temeljac

Priprema

  1. Zagrijte žlicu ulja u posudi i na njemu pržite kobasice povremeno ih okrećući oko pet minuta ili dok ne postanu smeđe. Stavite ih na dasku i tanko narežite.
  2. Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje i narezan luk te deblje narezanu papriku. Pirjajte povremeno miješajući tričetiri minute ili dok ne omekšaju. Dodajte rižu, rajčice, temeljac i kobasice. Izmiješajte i zakuhajte.
  3. Pokrijte posudu, smanjite vatru i lagano kuhajte desetak minuta pa maknite s vatre. ostavite sa strane da odstoji pokriveno 15 minuta, začinite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.