gastro postao
Jelo koje će vas osvojiti već na prvi miris
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 528
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 500 g kobasica (prosjek )
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 2 šalica basmati riža
- 400 g pelati
- 2.50 šalica pileći temeljac
Priprema
- Zagrijte žlicu ulja u posudi i na njemu pržite kobasice povremeno ih okrećući oko pet minuta ili dok ne postanu smeđe. Stavite ih na dasku i tanko narežite.
- Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje i narezan luk te deblje narezanu papriku. Pirjajte povremeno miješajući tričetiri minute ili dok ne omekšaju. Dodajte rižu, rajčice, temeljac i kobasice. Izmiješajte i zakuhajte.
- Pokrijte posudu, smanjite vatru i lagano kuhajte desetak minuta pa maknite s vatre. ostavite sa strane da odstoji pokriveno 15 minuta, začinite i poslužite.
Izvor Skuhatćute