Vegetarijanski chili prema receptu slavne glumice

Shutterstock Vegetarijanski chili od batata i crnog graha izuzetno je hranjiv i ukusan
"Ovaj recept posvećujem vegetarijancima, no sigurna sam da će se svidjeti svima", poručuje Jennifer Garner koja redovito na Instagramu pod nazivom "Pretend Cooking Show" objavljuje videorecepte
Vidi originalni članak

Slavna glumica Jennifer Garner i prije 1. siječnja počela je provoditi svoju novogodišnju odluku – da jede više obroka bez mesa nego do sada. Ova 50-godišnjakinja (stvarno, nikad ne bismo pogodili da ima 50!) na svom je profilu na Instagramu, u sklopu  kulinarskog serijala "Pretend Cooking Show", 30. prosinca objavila video u kojem priprema chili od crnog graha i batata, jedno od svojih omiljenih jela - i pritom se odlično zabavlja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner)

"Novogodišnja odluka ove stare cure je jesti više jela bez mesa, a ovaj recept velika je pomoć u tome budući da sam luda za tim jelom. Ovaj chili, osim što ga možete poslužiti na žlicu, također je odlično punjenje za tacose i enchilade. Njam! Sretna Nova godina!“, poručila je Jennifer ispod videa u kojem govori kako ovaj recept posvećuje svim vegetarijancima i - onima koji vole vegetarijance.

"Čak i ako niste vegetarijanac, ovo će vam se jelo sigurno svidjeti. Obavezno ga probajte!", sigurna je glumica.

Chili od crnog graha i batata

Sastojci:

  • 2 konzerve crnog graha
  • 2 srednja batata, narezana na kockice
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 jalapeño papričice, bez sjemenki, nasjeckane
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 3 žličice chili praha
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 2 žličice sušenog bosiljka
  • 1 žličice sušenog mažurana
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 3 suha lista lovora
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice papra
  • 6 šalica povrtnog temeljca
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 1 mala boca piva (0,33)
  • ½ šalice bulgura ili ječma
  • za ukras: svježi nasjeckani korijandar, mladi luk, avokado, kiselo vrhnje, sir, kriške limete

 

DOSTOJNA ZAMJENA Vegetarijanski bolognese u izvedbi Jamieja Olivera

 

Postupak:

  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj posudi na srednjoj vatri te poprži luk. Smanji vatru i pusti da se dinsta oko 10 minuta.
  2. Dodaj batat, crvenu i zelenu papriku i jalapeño papričice, te uz povremeno miješanje dinstaj još 5 minuta. Umiješaj češnjak i dinstaj još minutu, uz povremeno miješanje.
  3. Dodaj chili u prahu, kumin, bosiljak, mažuran, mljevenu crvenu papriku, listove lovora, sol i papar te dinstaj dalje, uz miješanje, oko 2 minute. Dodaj temeljac, rajčicu, pivo i bulgur (ili ječam), promiješaj i pusti da lagano ključa. Smanji vatru i pusti da se kuha nepokriveno, uz povremeno miješanje, oko 40 minuta.
  4. Izvadi i baci listove lovora, dodaj grah, promiješaj i pusti da se, uz povremeno miješanje, kuha oko 15 minuta, odnosno dok se grah dobro na zagrije i sljubi s ostatkom povrća. Ukrasi sjeckanim korijanderom i mladim lukom, te ostalim preporučenim dodacima po želji. Svakako uz ovaj chili posluži i kriške limete te iscijedi njihov sok u chili. Odličan dodatak ovom jelu su i mini tortilje od žutog ili ljubičastog kukuruza!

 

Legendarni Danny Trejo otvorio vegetarijanski restoran! mali chef Vegetarijanski chili s tortiljama od heljdinog brašna

 

Posjeti Gastro.hr