Vikend gozba: Neobično pile s običnim pivom

Thinkstock
Idealan, pomalo rustikalan ručak za vikend uživanja jednostavnije je pripremiti nego što ste mogli zamisliti
Vidi originalni članak

Kada vam dosade jednaki okusi pečenja svakog vikenda, okrenite se onim neobičnijima. Pripremite čitavo pile s pivom pa ga poslužite uz pečeni krumpir, mlince ili široke rezance. Nabodite pile na limenku piva, pecite dok ne postane hrskavo izvana, a sočno iznutra pa navalite na svoju malu, privatnu gozbu. Odlučite li se za prilog kao što su mlinci ili široki rezanci, svakako ih prije posluživanja ubacite u posudu u kojoj se peklo pile, pomiješajte sa sokovima pa malo zapecite.



Potrebno vam je:

  • 1 limenka piva
  • 1 pile
  • Ulje
  • Maslac
  • 2 žličice timijana
  • 2 žličice dimljene ili obične mljevene crvene paprike
  • 2 žličice papra
  • 4 mrkve
  • 2 korijena peršina
  • 1 vezica peršina
  • Sol

Priprema:

  1. Pripremite marinadu od ulja, timijana, mljevene paprike i papra.
  2. Premažite marinadom pile i pustite da stoji barem sat vremena, a najbolje preko noći.
  3. Na dno posude za pečenje stavite oprano povrće koje ste prethodno nasjeckali na veće komade i začinili začinima poput onih u marinadi.
  4. Povrću dodajte vezicu peršina i nekoliko komadića maslaca.
  5. Na to stavite limenku pive koju ste do pola ispraznili, a na limenku nabodite pile.
  6. Ubacite u pećnicu i pecite najprije na 180 stupnjeva oko 45 minuta, a zatim još pola sata na 200 stupnjeva ili vrijeme pečenja prilagodite veličini pileta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr