Iako pomalo zapostavljeno, meso peradi je vrlo zahvalno s obzirom na to da ga možemo pripremati u gotovo bezbroj kombinacija. Od salata, juha i variva, do pečenja, tjestenina s umakom i pohanja.
Pregršt je recepata i ideja. Ako se odlučite za zdraviju kombinaciju, napravite rižoto s piletinom i povrćem ili salatu s kuhanom puretinom i sezonskim povrćem. Zbog svog niskog kalorijskog udjela, perad je odličan izbor za svaki dan, ali i za kalorijski ograničene prehrane, poput onih dijabetičara.
U ove hladne dane, uvijek nas razveseli topla pileća juhica, koja ne samo što je ukusna je i izuzetno zdrava i učinkovita u borbi protiv gripe.
Napravite i sjajna slana predjela poput pitica s piletinom, pohanih medaljona ili sendviča s piletinom.
Kako bi vas inspirirali, donosimo izbor od deset jela i kombinacija s mesom peradi:
Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima
Najbrži recept za pečenu puricu
Danas kuhamo: Riža u kremastom umaku od piletine, poriluka i gljiva
Sendvič koji će vas odvesti u neku drugu galaksiju
Kakav ručak: pečena piletina u umaku od piva