Špajza 25. prosinca 2016.

Hrana za svaki dan: Top 10 jela s peradi

piletina na mediteranski
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno za pripremu, ukusno i sjajno u svakoj kombinaciji

Iako pomalo zapostavljeno, meso peradi je vrlo zahvalno s obzirom na to da ga možemo pripremati u gotovo bezbroj kombinacija. Od salata, juha i variva, do pečenja, tjestenina s umakom i pohanja.

 | Author: thinkstock foto: thinkstock Pregršt je recepata i ideja. Ako se odlučite za zdraviju kombinaciju, napravite rižoto s piletinom i povrćem ili salatu s kuhanom puretinom i sezonskim povrćem. Zbog svog niskog kalorijskog udjela, perad je odličan izbor za svaki dan, ali i za kalorijski ograničene prehrane, poput onih dijabetičara. 

U ove hladne dane, uvijek nas razveseli topla pileća juhica, koja ne samo što je ukusna je i izuzetno zdrava i učinkovita u borbi protiv gripe. 

Napravite i sjajna slana predjela poput pitica s piletinom, pohanih medaljona ili sendviča s piletinom.

Kako bi vas inspirirali, donosimo izbor od deset jela i kombinacija s mesom peradi:

Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima

Najbrži recept za pečenu puricu

Pečena purica

Purica s mlincima

Purica s narančom

Danas kuhamo: Riža u kremastom umaku od piletine, poriluka i gljiva

Sendvič koji će vas odvesti u neku drugu galaksiju

Kakav ručak: pečena piletina u umaku od piva

Pita bez dna: Kremaste gljive i piletina s prhkim tijestom

Piletina u umaku od senfa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.