Recepti 01. srpnja 2016.

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Rižoto
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileći je rižot najbolje poslužiti uz parmezan i jednostavne salate poput onih od rikule ili matovilca. Salate nemojte previše začinjati teškim umacima ili aromatičnim začinima kako bi se što bolje slagale uz okus rižota.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 292

Potrebno vam je

  • 6 šalica pileći temeljac
  • 250 ml vino bijelo
  • 20 g maslac, slani
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 režanj češnjak
  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte temeljac i vino, a kad počne vreti, smanjite temperaturu. otopite maslac u tavi i dodajte poriluk. Pržite ga od tri do četiri minute.
  2. Nakon toga dodajte rižu i češnjak te sve pržite još dvije-tri minute. Rižu prelijte šalicom temeljca pa nakon što se tekućina upila, dodajte ostatak. Dok se riža kuha, namastite tavu pa popržite piletinu. Maknite je iz tave i narežite.
  3. Tikvice i gljive dodajte u smjesu s rižom i kuhajte četiri-pet minuta. Dodajte piletinu, origano, sol i papar te sve promiješajte pa kuhajte još tri-četiri minute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.