gastro postao
Pileći je rižot najbolje poslužiti uz parmezan i jednostavne salate poput onih od rikule ili matovilca. Salate nemojte previše začinjati teškim umacima ili aromatičnim začinima kako bi se što bolje slagale uz okus rižota.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 292
Potrebno vam je
- 6 šalica pileći temeljac
- 250 ml vino bijelo
- 20 g maslac, slani
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 2 režanj češnjak
- 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 kom tikvice, zelene
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica origano
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte temeljac i vino, a kad počne vreti, smanjite temperaturu. otopite maslac u tavi i dodajte poriluk. Pržite ga od tri do četiri minute.
- Nakon toga dodajte rižu i češnjak te sve pržite još dvije-tri minute. Rižu prelijte šalicom temeljca pa nakon što se tekućina upila, dodajte ostatak. Dok se riža kuha, namastite tavu pa popržite piletinu. Maknite je iz tave i narežite.
- Tikvice i gljive dodajte u smjesu s rižom i kuhajte četiri-pet minuta. Dodajte piletinu, origano, sol i papar te sve promiješajte pa kuhajte još tri-četiri minute.
Izvor Skuhatćute