Purica punjena pečenim jetricama i kriškama kruha, poprilično smo sigurni, pronaći će svoje mjesto i za vašim stolom...
Svevremensko blagdansko jelo upravo je poprimilo nešto drugačije ruho - punjena pečena purica ostala je naše omiljeno božićno jelo. Purica se puni jetricom i starim kruhom, pa uživajte u neodoljivo sočnom blagdanskom ručku.
Puricu posluži uz mlince i/ili pečeni krumpir, a odličan dodatak bit će i prokulice pirjane na slanini i zdjela zelene salate. A imamo još super ideja za blagdanske priloge koje možeš pronaći u nastavku, na linku.
Nareži kriške kruha na kockice pa posolite. Pomiješaj mlijeko i jaja te prelij preko kruha. Ostavi da se namače oko 30 minuta.
U tavi rastopi maslac pa preprži na njemu nasjeckani luk, češnjak i peršin. Kad omekšaju, dodaj nasjeckana jetrica. Posoli i popapri prema ukusu te prelij vinom i temeljcem. Kuhaj dok se tekućina ne reducira za pola. Makni s vatre i malo ohladi.
Opere i posuši puricu te je iznutra i izvana posoli i popapri. Smjesu iz tave pomiješaj s natopljenim žemljama i sve dobro sjedini. Time nadjeni puricu i zatvori drvenim štapićima. Peci na 170°c oko 2.5 sata.
Evo još nekoliko odličnih božićnih ideja za prave gurmane!