Špajza 23. prosinca 2017.

Od purice do kuglofa - sve što vam treba za blagdanski stol

Božićni stol
Brojna jela na božićnom stolu foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripreme za blagdanski stol započnite već danas. Donosimo vam recepte za najfinije božićne specijalitete!

Od juhe, preko purice do raskošnih deserata, prikupili smo najbolje blagdanske recepte kako bismo vam olakšali odabir kada je u pitanju priprema najraskošnijeg ručka u godini. Naoružajte se namirnicama, pripremite recepte i bacite se na kuhanje. Sretno!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Fina, lagana juha bit će odličan odabir za predjelo. Birajte između juhe od butternut tikve i batata koja će od vas zahtijevati minimalnu termičku obradu te vam tako uštedjeti vrijeme ili pak se okrenite klasičnoj bistroj goveđoj juhi. 

 

Možda vas zanima... Sasvim drugačija: Juha od butternut tikve i batata Kolumne

 

Za hladno predjelo odličan odabir bit će različite paštete i namazi. Prije jačeg mesa, birajte one riblje, dok će, pripremate li piletinu ili puretinu za glavno jelo, sjajan izbor biti domaća pašteta od pileće jetre ili pak tatarski biftek. Namaze poslužujte uz topli, tostirani kruh i kockicu maslaca koji ste najprije kratko držali na sobnoj temperaturi kako bi se on što lakše mazao.

 

Možda vas zanima... Devet fantastičnih pašteta: Od ribe do vege izdanja Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Purica s mlincima, svinjeće pečenje ili pak odojak. Odabir je vaš! Birajte komade mesa koje najviše vole vaši ukućani, a zatim se inspirirajte našim receptima kako bi vaš stol zasjao u punom sjaju. Tu je još i jednostavan prilog od mrkve ili svevremenski mlinci. Umjesto kruha, bacite se na pripremu fine pletenice s čvarcima. Bolje ne može.

 

Možda vas zanima... Zaboravite pravila: Ispecite čitavo pile bez recepta Recepti Pečeni odojak Možda vas zanima... Pečeni odojak - zvijezda novogodišnjeg stola Špajza Možda vas zanima... Najmekša janjetina koju ćete probati Recepti Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti nasl.jpg Možda vas zanima... Napravite fantastične domaće mlince Recepti Možda vas zanima... Idealan jesenski prilog: Mrkva s maslacem i cimetom Špajza Možda vas zanima... Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Desert koji pripremate za najsvečaniji ručak u godini trebao bi biti zbilja poseban. Birajte klasike poput makovnjače ili kuglofa ili pak se upustite u pripremu sjajne, kremaste pite od slanog karamela. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... Raskošni kuglof od klementina i rogača Kolumne Možda vas zanima... Imamo ga: Recept za najbolju makovnjaču Recepti Možda vas zanima... Tart od karamele i čokolade kojem ni sami nismo odoljeli Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Sretni blagdani i u slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.