Od juhe, preko purice do raskošnih deserata, prikupili smo najbolje blagdanske recepte kako bismo vam olakšali odabir kada je u pitanju priprema najraskošnijeg ručka u godini. Naoružajte se namirnicama, pripremite recepte i bacite se na kuhanje. Sretno!
Fina, lagana juha bit će odličan odabir za predjelo. Birajte između juhe od butternut tikve i batata koja će od vas zahtijevati minimalnu termičku obradu te vam tako uštedjeti vrijeme ili pak se okrenite klasičnoj bistroj goveđoj juhi.
Za hladno predjelo odličan odabir bit će različite paštete i namazi. Prije jačeg mesa, birajte one riblje, dok će, pripremate li piletinu ili puretinu za glavno jelo, sjajan izbor biti domaća pašteta od pileće jetre ili pak tatarski biftek. Namaze poslužujte uz topli, tostirani kruh i kockicu maslaca koji ste najprije kratko držali na sobnoj temperaturi kako bi se on što lakše mazao.
Purica s mlincima, svinjeće pečenje ili pak odojak. Odabir je vaš! Birajte komade mesa koje najviše vole vaši ukućani, a zatim se inspirirajte našim receptima kako bi vaš stol zasjao u punom sjaju. Tu je još i jednostavan prilog od mrkve ili svevremenski mlinci. Umjesto kruha, bacite se na pripremu fine pletenice s čvarcima. Bolje ne može.
Desert koji pripremate za najsvečaniji ručak u godini trebao bi biti zbilja poseban. Birajte klasike poput makovnjače ili kuglofa ili pak se upustite u pripremu sjajne, kremaste pite od slanog karamela. Za prste polizati!
Sretni blagdani i u slast!