Špajza 12. studenoga 2017.

Idealan jesenski prilog: Mrkva s maslacem i cimetom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite cimet u pripremi priloga i iznenadite najmilije novim okusima.

Ove slatkaste mrkve idealno pristaju uz velike nedjeljne ručkove jer su protuteža slasnoj, ali teškoj hrani na koju smo navikli. Priprema je zaista jednostavna, aktivno trebate sudjelovati samo nekoliko minuta, ali uzmite u obzir da se peku sat i pol. Kad isprobate ove slatke, mirisne mrkve - nećete požaliti!

 

Možda vas zanima... Što se dogodi kada mrkva postane zvijezda stola? Špajza

 

Sastojci:

  • 15 oguljenih mrkvi
  • 75 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 0.8 dcl vruće vode
  • 1 žlica soka od naranče
  •  

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Izmiksajte maslac, šećer, sol i cimet. Za vrijeme miksanja polako dodajte vruću vodu i sok od naranče.
  3. Položite mrkve u posudu za pečenje i prelijte prethodno napravljenom smjesom.
  4. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 90 minuta.

 

Poslužite odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.