Dosta ljudi ne voli čvarke, ali vole proizvode s njima. Danas imam ideju za najbolji kruh za vaš blagdanski stol – čvarak kruh. To vam je, u suštini, jedna velika pogačica s čvarcima koju možete podijeliti sa što više ljudi iako, kada probate ovaj kruh, nećete ga htjeti dijeliti tako da vam predlažem da ga napravite u tajnosti.
Čvarkoljupci počastite se ovim kruhom, zaslužili ste…
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za pripremu dizanog tijesta potrebno vam je:
- 1 žličica Dr.Oetker instant kvasca
- 300 ml mlijeka
- žličica šećera
- žličica soli
- 500 g brašna
Za punjenje će vam trebati:
- 1 crveni luk
- 300 g sjeckanih čvaraka
- 2 žlice crvene paprika
Dodatno:
- 1 razmućeno jaje za premazivanje
- Sjemenke po želji
- Krupna morska sol
Postupak pripreme:
- Od 300 ml mlijeka odvojite 3 žlice u posebnu posudu.
- Podgrijte u mikrovalnoj vrlo kratko.
- U podgrijano mlijeko dodajte kvasac i žličicu šećera.
- Pustite 10-ak minuta na toplom da se zapjeni.
- U posebnu posudu stavite ostatak mlijeka, dodajte kvasac i sol te postepeno dodajte brašno i mijesite.
- Umijesite glatko tijesto i ostavite na toplom da se diže minimalno sat vremena.
- Zato vrijeme nasjeckajte čvarke i lagano ih posolite.
- Narežite luk i prodinstajte ga na malo ulja ili masti.
- Tijesto razvaljajte što dulje kako biste mogli dobiti dugu roladu.
- Prvo u tijesto utrljajte crvenu papriku, zatim, dodajte sjeckane čvarke i luk.
- Srolajte u roladu pa opet roladu srolajte u pletenicu od dva kraka.
- Premažite razmućenim jajetom, pospite sjemenke po želji i krupnu morsku sol.
- Pecite na 180 stupnjeva, 30ak minuta.
Dobar tek!