Kolumne 19. prosinca 2017.

Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona je čvaraka, a čvarkuše, odnosno, pogačice s čvarcima su moja omiljena poslastica u zimsko vrijeme. Upravo sam zato ovaj recept odabrala za 19. dan Foodmassa.

Dosta ljudi ne voli čvarke, ali vole proizvode s njima. Danas imam ideju za najbolji kruh za vaš blagdanski stol – čvarak kruh. To vam je, u suštini, jedna velika pogačica s čvarcima koju možete podijeliti sa što više ljudi iako, kada probate ovaj kruh, nećete ga htjeti dijeliti tako da vam predlažem da ga napravite u tajnosti.

 

Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Čvarkoljupci počastite se ovim kruhom, zaslužili ste…

 

Možda vas zanima... Božićni muffini - sočni, slasni i veseli Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 


Za pripremu dizanog tijesta potrebno vam je:

  • 1 žličica Dr.Oetker instant kvasca
  • 300 ml mlijeka
  • žličica šećera
  • žličica soli
  • 500 g brašna

Za punjenje će vam trebati:

  • 1 crveni luk
  • 300 g sjeckanih čvaraka
  • 2 žlice crvene paprika

Dodatno:

  • 1 razmućeno jaje za premazivanje
  • Sjemenke po želji
  • Krupna morska sol

 

Postupak pripreme:

  1. Od 300 ml mlijeka odvojite 3 žlice u posebnu posudu.
  2. Podgrijte u mikrovalnoj vrlo kratko.
  3. U podgrijano mlijeko dodajte kvasac i žličicu šećera.
  4. Pustite 10-ak minuta na toplom da se zapjeni.
  5. U posebnu posudu stavite ostatak mlijeka, dodajte kvasac i sol te postepeno dodajte brašno i mijesite.
  6. Umijesite glatko tijesto i ostavite na toplom da se diže minimalno sat vremena.
  7. Zato vrijeme nasjeckajte čvarke i lagano ih posolite.
  8. Narežite luk i prodinstajte ga na malo ulja ili masti.
  9. Tijesto razvaljajte što dulje kako biste mogli dobiti dugu roladu.
  10. Prvo u tijesto utrljajte crvenu papriku, zatim, dodajte sjeckane čvarke i luk.
  11. Srolajte u roladu pa opet roladu srolajte u pletenicu od dva kraka.
  12. Premažite razmućenim jajetom, pospite sjemenke po želji i krupnu morsku sol.
  13. Pecite na 180 stupnjeva, 30ak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.