Recepti 19. veljače 2017.

Najmekša janjetina koju ćete probati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne volite peči janjetinu jer vam ispadne presuha? Odsada to više neće biti problem!

Kako biste pripremili najsočniju i najmekšu janjetinu, ovo je recept koji ste tražili!

Kod odabira mesa možete uzeti komad koji želite, ali mi predlažemo lopaticu. S obzirom na to da se radi o komadu od otprilike dva kilograma, preporučujemo da ga pečete u dovoljno velikoj posudi za pečenje, ali koja ima poklopac.

Sjajan okus i miris, ova janjetina dobit će od ružmarina, vina i chilly umaka

I naravno, preostaje vam samo uključiti pećnicu i ispeći ovo sjajno meso!

Poslužite uz kuhani krumpir i sezonsku salatu ili mladi luk (ako ga nabavite, a ima ga po tržnicama).

Sastojci:

  • Janjeća lopatica od otprilike 2 kg
  • 4 - 5 grančica svježeg ružmarina
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • 1 čaša crnog vina
  • 4 - 5 češnjeva češnjaka
  • 1 boca slatkog chilly umaka (može se nabaviti u svim većim trgovačkim lancima)

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 140 stupnjeva
  2. Meso staviti u posudu za pečenje i zarezati na njemu 7 - 8 rezova; u njih zabosti grančice ružmarina (natrgati ih na sitnije komade); pokapati meso maslinovim uljem te posipati s krupnom morskom soli
  3. Na dno posude izliti čašu vina i poslagati češnjak
  4. Pokriti posudu poklopcem i staviti u pećnicu; ostaviti otprilike 3 sata da se peče
  5. Izvaditi iz pećnice pa maknuti grančice ružmarina i meso obilno zaliti slatkim chilly umakom te peći još 30 minuta - dok meso ne dobije divnu zlatnosmeđu boju

Poslužite uz omiljeni prilog i uživajte u mekoj i sočnoj janjetini! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.