Meko i sočno meso janjetine odlično se slaže sa gotovo svim prilozima, a možete ga pripremati na juhu, ispod peke, u gulašu, pečeno u pećnici, ili, najbolje od sveg - na ražnju! Ali to je ipak za one malo stručnije. A i opremljenije, jer nema baš svatko mogućnost pečenja na ražnju.
Neki od priloga koji se sjajno slažu s janjetinom su kuhani krumpir, pečeni krumpir, mahune, kuhano povrće, francuska salata ili pak, komad dobrog domaćeg kruha i malo sezonske salate!
Volite li malo egzotičniji okus mesa, janjetinu možete pripremiti sa začinima poput kima, pimenta, korijandra ili cimeta. Ako ste više tradicionalni tip, vjerujemo kako bi vam se onda više svidjeli pečeni janjeći kotleti s kuhanim povrćem poput brokule, kukuruza i šparoga.
Da ne bi sve ostalo samo na riječima, donosimo prijedloge za čak 10 recepata kako pripremiti janjetinu pa vjerujemo da ćete pronaći barem jedan koji će vam se svidjeti!
Vrhunska gastro uživanja uz pašku janjetinu
Fantastično: Janjeći kotleti s tri tajna sastojka!
Janjeći kotleti s povrćem i aromatiziranim džemom od rajčice s mentom
Janjetina sa začinima Orijenta
Spajamo vina i hranu: Janjeća ragu juha
Sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom