Recepti 14. svibnja 2016.

Janjeće polpetice s humusom

Janjeće polpetice s humusom
gastro postao gastro.24sata.hr
Varijanta hamburgera Srednjeg Istoka s namazom od slanutka, janjetinom, krastavcima, rajčicom, peršinom i ljubičastim lukom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 34

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Polpetice

  • 50 g bulgur pšenica
  • 500 g janjetina, mljevena
  • 4 mala žlica menta
  • 4 mala žlica origano
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom limunova korica
  • ulje maslinovo

Sendviči

  • 8 kom pecivo, bijelo
  • 1 kom salata, zelena
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 kom menta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 g jogurt (3.2% masti)
  • 1 žlica kim
  • 1 kom limun
  • 300 g humus

Priprema

  1. Bulgur pšenicu stavite u manju zdjelu, nalijte kipuću vodu i pustite da se namače 15 minuta.
  2. Slaganje sendviča: Ugrijete pita lepinjice (pecivo).
  3. Nakon što se ohladi temeljito ocijedite da istekne sva voda, stavite u zdjelu s mljevenom janjetinom te dodajte sušenu metvicu, origano, češnjak, limunovu koricu. Sve dobro promiješajte pa oblikujte polpetice veličine oraha, malčice ih spljoštite dlanovima te složite na pladnju za pečenje i zaštite plastičnom folijom. Neka 20 minuta odstoje u hladnjaku.
  4. Razrežite ih tako da se može otvoriti s jedne strane džepić.
  5. Pržite polpetice na tavi i na maslinovom ulju sve dok ne poprime krasnu zlatno smeđu boju. Važno je ne pretrpati tavu dok se prži.
  6. Napunite ih sa salatom ili rajčicom i krastavcima, lukom, ubaciti nekoliko žlica humusa pomiješanog sa žlicom jogurta i prstohvatom mljevena kumina.

Izvor Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.