gastro postao
Varijanta hamburgera Srednjeg Istoka s namazom od slanutka, janjetinom, krastavcima, rajčicom, peršinom i ljubičastim lukom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 34
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 107
Polpetice
- 50 g bulgur pšenica
- 500 g janjetina, mljevena
- 4 mala žlica menta
- 4 mala žlica origano
- 1 režanj češnjak
- 1 kom limunova korica
- ulje maslinovo
Sendviči
- 8 kom pecivo, bijelo
- 1 kom salata, zelena
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 kom menta
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g jogurt (3.2% masti)
- 1 žlica kim
- 1 kom limun
- 300 g humus
Priprema
- Bulgur pšenicu stavite u manju zdjelu, nalijte kipuću vodu i pustite da se namače 15 minuta.
- Slaganje sendviča: Ugrijete pita lepinjice (pecivo).
- Nakon što se ohladi temeljito ocijedite da istekne sva voda, stavite u zdjelu s mljevenom janjetinom te dodajte sušenu metvicu, origano, češnjak, limunovu koricu. Sve dobro promiješajte pa oblikujte polpetice veličine oraha, malčice ih spljoštite dlanovima te složite na pladnju za pečenje i zaštite plastičnom folijom. Neka 20 minuta odstoje u hladnjaku.
- Razrežite ih tako da se može otvoriti s jedne strane džepić.
- Pržite polpetice na tavi i na maslinovom ulju sve dok ne poprime krasnu zlatno smeđu boju. Važno je ne pretrpati tavu dok se prži.
- Napunite ih sa salatom ili rajčicom i krastavcima, lukom, ubaciti nekoliko žlica humusa pomiješanog sa žlicom jogurta i prstohvatom mljevena kumina.
Izvor Gastro.hr