26. ožujka 2016.

Janjetina ispod peke

dreamstime_janjetina5.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremajući se za Uskrs, otkrili smo sve slasti janjetine!

Od krune do peke ili kotleta u hrskavoj korici, sve kombinacije su dobitne. Za sada, evo jedna ideja za peku!

Janjetina | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Janjetina ispod peke

Sastojci:
1800 g janjetine
1 kg krumpira
250 g luka
1,5 dcl ulja
3 grančice ružmarina
2 lista lovora
Sol, papar


Priprema:
1. Janjeći but operite, obrišite i narežite na dva ili tri komada.
2. Natrljajte ga krupnom morskom solju.
3. Ogulite krumpir i prerežite na pola. Luk ogulite i narežite na veće ploške.               
4. Pripremljeno meso stavite na donju ovalnu posudu peke. Oko mesa posložite krumpir i luk te dodajte ružmarin i lovor. Posolite i popaprite pa prelijte uljem i poklopite.
5. Sve dobro prekrijte žarom i pecite na užarenoj ploči ili ognjištu 1,5 - 2 sata. Prema želji, s janjećim mesom možete pripremiti i ostale vrste mesa s drugim povrćem osim krumpira; mrkvom, kupusom, rajčicama, tikvicama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.