Mladi chef Tomislav Bezak i dalje sam osmišljava recepte i kombinacije jela za janjeći restoran Pod mirnim krovom, pa donosimo još jedan njegov specijalitet i najavljujemo sljedeću večeru Kluba ljubitelja janjetine, koja će se odvijati u petak, 11. ožujka 2016. u Fijanovoj ulici broj 7 u blizini Kvaternikova trga.
Janjeći kotleti na kremi od vrganja
Sastojci za 4 osobe:
1kg janjećih kotleta
0. 1 kg crvenog luka
0,4 kg svježih vrganja
0.1 l bijelog vina
0.05 kg maslaca
0.2l vrhnja za kuhanje
0.2l janjećeg temeljca
0.05 kg parmezana
Majčina dušica
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Priprema:
1. Pripremimo kremu od vrganja - na maslacu prvo prodinstamo luk
2. Dodamo vrganje te ih posolimo i sotiramo.
3. Dodlijemo bijelim vinom i temeljcem te ukuhamo na 1/2 tekućine
4. Izmiksamo sve sastojke u kremu.
5. Vratimo na vatru, dodamo začine, parmezan, vrhnje te opet ukuhamo do željene gustoće
6. Kotlete lagano ispečemo na grill tavi ili grillu. Pazite da se ne presuše, te ih pečene posložite na gore dobivenu kremu, prelijete s malo maslinovog ulja i krupno mljevenog papra
7. Preporučamo poslužiti uz krumpirovo tijesto-njoke, roladu, krokete, tjesteninu ili kuhanu rižu
Inače, tema devetog okupljanja ovog stručnog Kluba glasi: “Paška janjetina na paški način”.
Točke dnevnog reda su:
1. Izbor sireva Paške sirane
2. Janjeće tripice na jušno
3. Paški janjeći gulaš - palenta
4. Paška janjetina s ražnja - pole od krumpira
5. Pita od skute
Sve namirnice nose oznaku Paške sirane i tradiciju kvalitete od 1946., pa ako još niste postali član, vidimo se ovoga petka!