10. kolovoza 2016.

Tajna savršenog sirnog namaza krije se u luku

dip od vrhnja
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite najbolji aromatični sirni namaz u kućnoj radinosti.

Sirni namaz na finom kruhu može biti odličan doručak, međuobrok ili večera. Pripremite ga u aromatiziranoj varijanti s grillanim lukom i češnjakom, posolite i popaprite, pa ubacite žlicu sitno sjeckanog vlasca za dodatnu aromu. Kruh premazan tankim slojem maslaca tostirajte na grillu pa premažite domaćim sirnim namazom ili kod pripreme izostavite svježi sir pa namaz pretvorite u dip za čips. Vjerujte nam, nakon što se okušate u pripremi domaćeg, rijetko koji kupovni namaz će vam se svidjeti na isti način.

Potrebno vam je:

  • 3-4 mlada luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica vlasca
  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 3 žlice svježeg sira
  • ½ žličice soli

Priprema:

  1. Premažite cijeli mladi luk maslinovim uljem i stavite ih na grill tavu ili roštilj.
  2. Pecite sa svih strana oko 34 minute, dok se ne karamelizira.
  3. Maknite s grilla pa obrišite višak ulja papirnatim ručnikom.
  4. Pustite da se ohlade.
  5. Nasjeckajte luk pa ga ubacite u blender s 2 žlice kiselog vrhnja, sjeckanim češnjakom i svježim sirom pa blendajte dok ne postane kremasto.
  6. Na kraju umiješajte sitno sjeckan vlasac.
  7. Poslužite na tostiranom kruhu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.