gastro postao
Pripremite najbolji aromatični sirni namaz u kućnoj radinosti.
Sirni namaz na finom kruhu može biti odličan doručak, međuobrok ili večera. Pripremite ga u aromatiziranoj varijanti s grillanim lukom i češnjakom, posolite i popaprite, pa ubacite žlicu sitno sjeckanog vlasca za dodatnu aromu. Kruh premazan tankim slojem maslaca tostirajte na grillu pa premažite domaćim sirnim namazom ili kod pripreme izostavite svježi sir pa namaz pretvorite u dip za čips. Vjerujte nam, nakon što se okušate u pripremi domaćeg, rijetko koji kupovni namaz će vam se svidjeti na isti način.
Potrebno vam je:
- 3-4 mlada luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica vlasca
- 2 šalice kiselog vrhnja
- 3 žlice svježeg sira
- ½ žličice soli
Priprema:
- Premažite cijeli mladi luk maslinovim uljem i stavite ih na grill tavu ili roštilj.
- Pecite sa svih strana oko 34 minute, dok se ne karamelizira.
- Maknite s grilla pa obrišite višak ulja papirnatim ručnikom.
- Pustite da se ohlade.
- Nasjeckajte luk pa ga ubacite u blender s 2 žlice kiselog vrhnja, sjeckanim češnjakom i svježim sirom pa blendajte dok ne postane kremasto.
- Na kraju umiješajte sitno sjeckan vlasac.
- Poslužite na tostiranom kruhu.
Dobar tek!