Recepti 01. prosinca 2016.

Kako najbrže pripremiti pečenu puricu

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispecite sočnu puricu na vrlo jednostavan i brz način

Da biste pripremili ovako pečenu puricu, potrebno joj je odvojiti kralježnicu, okrenuti ju prsima prema dolje i malo poravnati. Dobro ju premazati maslacem te staviti na rešetku za pečenje (ispod staviti posudu za pečenje u koju će se skupiti sokovi koji izađu tijekom pečenja).

Po želji, u posudu za pečenje ispod rešetke na kojoj je purica, možete staviti povrće (primjerice krumpir, brokulu, cvjetaču, mrkvu) koje će se natopiti sokovima koji izađu tijekom pečenja, i imate gotov i sočan prilog uz meso. Puricu dobro posolite i popaprite te pecite oko 1 - 1/5h na 200 stupnjeva.

Uživajte u ovom sočnom i ukusnom ručku.

Cijeli recept i pripremu pogledajte u videu: 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.