gastro postao
Ovaj sendvič će vas, kad ga probate, odvesti u neku drugu galaksiju! Jednom kad ga probate, htjet ćete ga jesti svaki dan!
Kada spojite baguette, parmezan, pesto i pohana pileća prsa, dobit ćete najčarobniji spoj okusa koji ste ikad kušali. Uz sezonsku salatu, malo maslinovog ulja i aceta balsamica, ovaj sendvič može biti sjajno glavno jelo.
Potrebno vam je:
- 1 šalica svježeg bosiljka
- 1 šalica sitno sjeckanog lišća peršina
- 1 veliki češanj češnjaka
- 1/4 šalice prženih pinjola
- 1 1/4 šalice ribanog parmezana
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 6 komada pilećih prsa
- 1 šalica mrvica za pohanje
- Sol i papar
- 2 jaja, razmućena
- 1 baguette
Za nadjev:
- 1 patlidžan
- maslinovo ulje
- 2 korijena celera, narezana na kockice
- 1/2 crvene paprike, narezane na kockice
- 3 češnja češnjaka, naribana
- 4 svježe rajčice, narezane na kockice (ili jedna konzerva sjeckane rajčice)
- 4 male ljute papričice
- 3 žlice kapara
- 1/4 šalice maslina, narezanih na kockice
- 2 žličice šećera
- 3 žlice crvenog vinskog octa
- Sol i papar
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva.
- Pomiješati bosiljak, peršin, češnjak, pinjole i 1/4 šalice parmezana i izmiksati u blenderu (da postane homogeno); dodati maslinovo ulje, još jednom izmiksati i posoliti/popapriti.
- Zagrijati maslinovo ulje na tavi na srednjoj temperaturi.
- Pomiješati mrvice za pohanje i šalicu parmezana i posoliti/popapriti; piletinu umočiti u razmućeno jaje te potom u smjesu za pohanje i staviti na zagrijano ulje u tavu; pržiti dok ne postane zlatno smeđe s obje strane.
- Zagrijati aparat za sendviče (možete koristiti i običnu tavu); prerezati baguette i svaku polovicu zapeći s unutrašnje strane; namazati baguette pestom.
- Na svaki komad baguettea, namazati dio nadjeva i na njega staviti pohanu piletinu.
- Poslužiti s malo ribanog parmezana.
Priprema nadjeva:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Prerezati patlidžan na pola, odrezati vrh i staviti peći (prerezani dio okrenut dolje) na aluminijsku foliju premazanu uljem (otprilike 15 minuta); izvaditi i pustiti da se ohladi te žlicom izdubiti unutrašnjost.
- Na srednjoj temperaturi, zagrijati ulje na tavi i popržiti luk (dok ne omekša), dodati celer i papriku i miješati dok sve ne omekša. Dodati češnjak i pržiti ga otprilike minutu te potom staviti patlidžan, kapare, rajčicu, papričice, masline, šećer i ocat i kuhati dok ne postane gusto. Posoliti i popapriti.
- Za još bolji okus, ostaviti nadjev da odstoji preko noći.
Dobar tek!