gastro postao
Jednostavno, ukusno i upravo savršeno za brzinski ručak tijekom radnog tjedna.
Jednostavan spoj piletine, povrća i piva ubacite u pećnicu pa uživajte u sjajnim domaćim okusima. Koristite različite dijelove piletine, a sve zajedno poslužite uz prilog po želji. Ovako pripremljeno meso odlično će se složiti s njokima, rižom, pa i tjesteninom.
Potrebno vam je:
- 500 g piletine
- 1 luk
- 2 mrkve
- Pola korijena celera
- 2 dcl piva
- 2 žličice majčine dušice
- Sol, papar
Priprema:
- Povrće nasjeckajte i stavite u posudu za pečenje.
- U posudi pomiješajte ulje, majčinu dušicu, sol i papar.
- Ubacite meso pa ga dobro natrljajte začinima.
- Zapecite ga na tavi, a zatim ga posložite na povrće i zalijte pivom.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok piletina ne poprimi lijepu boju.
Dobar tek!