Recepti 06. prosinca 2016.

Kakav ručak: Pečena piletina u umaku od piva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, ukusno i upravo savršeno za brzinski ručak tijekom radnog tjedna.

Jednostavan spoj piletine, povrća i piva ubacite u pećnicu pa uživajte u sjajnim domaćim okusima. Koristite različite dijelove piletine, a sve zajedno poslužite uz prilog po želji. Ovako pripremljeno meso odlično će se složiti s njokima, rižom, pa i tjesteninom.

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • Pola korijena celera
  • 2 dcl piva
  • 2 žličice majčine dušice
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Povrće nasjeckajte i stavite u posudu za pečenje.
  2. U posudi pomiješajte ulje, majčinu dušicu, sol i papar.
  3. Ubacite meso pa ga dobro natrljajte začinima.
  4. Zapecite ga na tavi, a zatim ga posložite na povrće i zalijte pivom.
  5. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok piletina ne poprimi lijepu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.