Recepti 04. prosinca 2016.

Marinirana piletina s krumpirom i slanutkom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir i piletina u novom ruhu! Divna marinirana piletina vrlo lako mogla bi postati i vaša najdraža

Često kuhate krumpir i piletinu? Odlično! Od sada im dodajte slanutak te sve zajedno marinirajte i dopustite da postanu vaše omiljeno jelo. Vrijeme za pripremu je malo dulje, s obzirom na to da marinirani sastojci trebaju odstajati 24h u hladnjaku, ali ništa zato! Kada je spremno za pečenje, samo ih prebacite u tavu za pečenje i ispecite. I to je to! 

Sastojci: 

  • 400 g slanutka
  • 800 g krumpira
  • 1 češanj češnjaka
  • 8 pilećih bataka (s kožicom i kostima)
  • Za serviranje: 2 žličice prženog kima; 80 g sitno sjeckanog korijandra; 300 g jogurta (ili tzatzikija)

Za marinadu: 

  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 2 - 3 limuna
  • 1 1/5 žličica smeđeg šećera
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica mlaćenice
  • 1/5 žličice sušene chili papričice
  • 1 žlica paste od ljutih papričica

Priprema: 

  1. Dan ranije, pripremiti i posušiti pileće batake; oguliti krumpir i narezati na 3 dijela svaki
  2. Ocijediti limune i pomiješati sa sastojcima za marinadu te posoliti po želji
  3. Sve sastojke (piletinu, krumpir, slanutak i marinadu) pomiješati u vrećici za zamrzavanje i staviti u hladnjak na 24 h
  4. Povremeno protresti vrećicu tijekom tih 24 h da bi se sastojci što bolje sjedinili
  5. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, prebaciti sastojke iz vrećice za zamrzavanje u posudu za pečenje i peći dok krumpir i meso ne postanu zlatni smeđi i hrskave korice
  6. Kada je pečeno, posipati korijandrom i kimom te poslužiti uz jogurt ili tzatziki

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.