gastro postao
Krumpir i piletina u novom ruhu! Divna marinirana piletina vrlo lako mogla bi postati i vaša najdraža
Često kuhate krumpir i piletinu? Odlično! Od sada im dodajte slanutak te sve zajedno marinirajte i dopustite da postanu vaše omiljeno jelo. Vrijeme za pripremu je malo dulje, s obzirom na to da marinirani sastojci trebaju odstajati 24h u hladnjaku, ali ništa zato! Kada je spremno za pečenje, samo ih prebacite u tavu za pečenje i ispecite. I to je to!
Sastojci:
- 400 g slanutka
- 800 g krumpira
- 1 češanj češnjaka
- 8 pilećih bataka (s kožicom i kostima)
- Za serviranje: 2 žličice prženog kima; 80 g sitno sjeckanog korijandra; 300 g jogurta (ili tzatzikija)
Za marinadu:
- 1 žlica soja sosa
- 1 žlica pasirane rajčice
- 2 - 3 limuna
- 1 1/5 žličica smeđeg šećera
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica mlaćenice
- 1/5 žličice sušene chili papričice
- 1 žlica paste od ljutih papričica
Priprema:
- Dan ranije, pripremiti i posušiti pileće batake; oguliti krumpir i narezati na 3 dijela svaki
- Ocijediti limune i pomiješati sa sastojcima za marinadu te posoliti po želji
- Sve sastojke (piletinu, krumpir, slanutak i marinadu) pomiješati u vrećici za zamrzavanje i staviti u hladnjak na 24 h
- Povremeno protresti vrećicu tijekom tih 24 h da bi se sastojci što bolje sjedinili
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, prebaciti sastojke iz vrećice za zamrzavanje u posudu za pečenje i peći dok krumpir i meso ne postanu zlatni smeđi i hrskave korice
- Kada je pečeno, posipati korijandrom i kimom te poslužiti uz jogurt ili tzatziki
Dobar tek!