21. rujna 2016.

Slasne pljeskavice od tikvice i slanutka

popečci
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite zadnje ovosezonske tikvice i pretvorite ih u sočne pljeskavice.

Mogu biti odličan ručak, u obliku hamburgera uz krumpiriće ili uz povrće i umak. Poslužite ih kao prilog ili kompletno jelo. Ove pljeskavice idealna su zamjena za mesnu varijantu. Iskoristite još malo sezonu tikvica i pripremite nevjerovatno sočne i aromatične popečke koji će vas osvojiti istog trena.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 manji luk
  • 3 šalice tikvice
  • 4 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • Peršin, bosiljak
  • Papar

Priprema:

  1. Naribajte tikvice.
  2. U blenderu usitnite slanutak do željene teksture.
  3. Pomiješajte s sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
  4. Na kraju dodajte sol, papar i sitno sjeckane peršin i bosiljak. Oblikujte loptice.
  5. Ako su previše rahle i mrve se, dodajte žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak.
  6. Kuglice lagano pritisnite kako bi poprimile oblik pljeskavice i uvaljajte ih u brašno.
  7. Pecite na malo ulja, oko 4 minute sa svake strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.