Recepti Povrće 03. kolovoza 2024.

Neodoljivo hrskavi popečci od slanutka i tikvica

Povrće
13 MIN
8 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Popečci od slanutka i tikvica
Popečci od slanutka i tikvica
foto: SHUTTERSTOCK
Sezonu tikvica iskoristi i za pripremu odličnih popečaka od slanutka i tikvica

Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere.

Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus im je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od slanutka i tikvica
13 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Slanutak - kuhani 400 g
  • Luk 1 kom
  • Tikvice 3 šalica
  • Brašno 4 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Listići svježeg peršina
  • Svježi bosiljak
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Oguli i naribaj tikvice pa ocijedi višak tekućine.


  2. U blenderu usitni slanutak iz konzerve do željene teksture. Preporučujemo da ga ipak ne izblendaš u glatku smjesu nalik pašteti, već ostaviš pokoji veći komad. 


  3. Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.


  4. Na kraju dodaj sol, papar i sitno sjeckani peršin te bosiljak.


  5. Rukama oblikuj popečke. Ako su previše rahli i mrve se, dodaj žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak. Kuglice lagano pritisni kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljaj ih u brašno.


  6. Peci na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane.


 | Author: Getty Images Slanutak - važan dio ovih popečaka foto: Getty Images

I još malo divota s tikvicama...

Možda vas zanima... Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica Recepti Frittata Možda vas zanima... Fritata s tikvicama - brzinski ručak za radni tjedan Recepti Možda vas zanima... Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa Kolumne