Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere.
Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!
Popečci od slanutka i tikvica
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka (400 g)
- 1 manji luk
- 3 šalice tikvice
- 4 žlice brašna
- 1 žličica soli
- svježi peršin
- svježi bosiljak
- papar
Postupak:
- Oguli i naribaj tikvice pa ocijedi višak tekućine.
- U blenderu usitni slanutak iz konzerve do željene teksture. Preporučujemo da ga ipak ne izblendaš u glatku smjesu nalik pašteti, već ostaviš pokoji veći komad.
- Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
- Na kraju dodaj sol, papar i sitno sjeckani peršin te bosiljak.
- Rukama oblikuj popečke. Ako su previše rahli i mrve se, dodaj žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak. Kuglice lagano pritisni kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljaj ih u brašno.
- Peci na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane.
Dobar tek!