Recepti 02. prosinca 2016.

Piletina u umaku od senfa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Već vam je dosta piletine i ostali ste bez ideja kako ju pripremiti? Sjajno! Onda je ovo pravi recept za vas!

Volite piletinu, ali vam se čini kako ju uvijek pripremate na isti način? Znamo kako vam je. Ovako pečeno meso može biti prava gozba uz pire krumpir, rižu i sezonsku salatu. Više nikad nećete reći kako su pileća prsa suha. 

Sastojci: 

  • 2 žličice glatkog brašna
  • sol i papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa (otkoštenih)
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • 2 manja luka
  • 1/2 šalice vrhnja
  • 1 1/5 žličica Dijon senfa
  • 1 žličica svježeg estragona

Priprema: 

  1. U posudi pomiješati brašno, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra
  2. Zagrijati veću tavu na srednje jakoj vatri
  3. Piletinu stavite u brašno (da cijeli komad bude prekriven brašnom) i ispecite na vrućem ulju do zlatno smeđe boje pa prebacite na tanjur
  4. U istu tavu stavite narezani luk i zalijte vinom te kuhajte oko 2 minute (dok luk ne omekša) te dodajte vrhnje, senf, estragon, 1/4 šalice vode i kuhajte oko 3 minute povremeno miješajući (da se umak lagano zgusne)
  5. Pri posluživanju, prelijte umak preko mesa.

Dobar tek!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.