gastro postao
Pomiješajte krumpir i mljeveno meso, dodajte im gljive i papriku pa sve podignite dobrom dozom začina.
Da bi uživali u ukusnom ručku potrebno vam je samo malo vremena, namirnice koje volite, štednjak i pećnica. Krumpir ispecite u pećnici, dodajte mu fini umak od mljevenog mesa pa sve dobro pomiješajte. Umak dodatno začinite najdražim povrćem poput gljiva i paprika, a zatim dodajte nešto začina po svom ukusu. Jednostavno, brzo i, ono najvažnije, neodoljivo ukusno.
Potrebno vam je:
- 1 kg krumpira
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica kumina
- 1 luk
- 2 paprike
- 5 režnja češnjaka
- 500 g mljevenog mesa
- 500 g šampinjona
- 200 ml pelata
- 2 kom lovorovog lista
- 1 žličica crvene paprike
- Peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Krumpir očistite i nasjeckajte na kockice, začinite ga uljem, origanom i kuminom.
- Posolite i dodajte papar.
- Rasporedite po posudi za pečenje pa pecite oko pola sata ili dok krumpir ne omekša.
- Za to vrijeme pripremite meso.
- Zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte sitno sjeckani luk.
- Dodajte nasjeckanu papriku i pirjajte oko pet minuta.
- Ubacite češnjak pa dodajte mljeveno meso.
- Kuhajte dok meso nije gotovo.
- Dodajte nasjeckane gljive.
- Ubacite pelate, dodajte lovorov list, crvenu papriku i začinite soli i paprom.
- Kuhajte oko 20 minuta.
- Prebacite umak u posudu za pečenje u kojem ste pekli krumpir i sve pomiješajte, pustite da se krumpiri lagano raspadnu pri miješanju.
- Pospite sjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!