Recepti 30. studenoga 2016.

Spoj krumpira i mljevenog mesa za idealan ručak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomiješajte krumpir i mljeveno meso, dodajte im gljive i papriku pa sve podignite dobrom dozom začina.

Da bi uživali u ukusnom ručku potrebno vam je samo malo vremena, namirnice koje volite, štednjak i pećnica. Krumpir ispecite u pećnici, dodajte mu fini umak od mljevenog mesa pa sve dobro pomiješajte. Umak dodatno začinite najdražim povrćem poput gljiva i paprika, a zatim dodajte nešto začina po svom ukusu. Jednostavno, brzo i, ono najvažnije, neodoljivo ukusno.

Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica kumina
  • 1 luk
  • 2 paprike
  • 5 režnja češnjaka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 500 g šampinjona
  • 200 ml pelata
  • 2 kom lovorovog lista
  • 1 žličica crvene paprike
  • Peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Krumpir očistite i nasjeckajte na kockice, začinite ga uljem, origanom i kuminom.
  3. Posolite i dodajte papar.
  4. Rasporedite po posudi za pečenje pa pecite oko pola sata ili dok krumpir ne omekša.
  5. Za to vrijeme pripremite meso.
  6. Zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte sitno sjeckani luk.
  7. Dodajte nasjeckanu papriku i pirjajte oko pet minuta.
  8. Ubacite češnjak pa dodajte mljeveno meso.
  9. Kuhajte dok meso nije gotovo.
  10. Dodajte nasjeckane gljive.
  11. Ubacite pelate, dodajte lovorov list, crvenu papriku i začinite soli i paprom.
  12. Kuhajte oko 20 minuta.
  13. Prebacite umak u posudu za pečenje u kojem ste pekli krumpir i sve pomiješajte, pustite da se krumpiri lagano raspadnu pri miješanju.
  14. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.