gastro postao
Fine i jednostavne polpete od tune poslužite uz omiljeni umak.
Tuna i svježi sir odlično će se spojiti u kombinaciji sa svježim začinima i lukom. Napravite polpete i pecite ih na malo ulja, dodajte im kakav fini umak od vrhnja ili grčkog jogurta, šalicu riže, ječma ili kus kusa s povrćem pa navalite na nešto zdraviju, ali neodoljivo ukusnu varijantu ručka. Upakirati ih također možete i u hamburgere, a želite li uživati u zbilja zdravom ručku, krušne mrvice možete zamijeniti zobenim pahuljicama ili cornflakesom.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva tune
- 1 manji luk
- 80 g svježeg sira
- 1 žlica ribanog sira po želji
- 1 jaje
- 2 žličice sjeckanog peršina
- 1 režanj češnjaka
- 1 šalica krušnih mrvica
Postupak pripreme:
- Tunu ocijedite od ulja pa je pomiješajte sa svježim sirom.
- Dodajte jaje.
- Nasjeckajte luk i peršin, naribajte sir i protisnite češnjak.
- Dodajte smjesi.
- Ako je smjesa gnjecava, dodajte polovicu krušnih mrvica.
- U ostatak uvaljajte popečke i pecite ih na malo ulja.
Dobar tek!