Savršeno meka, sočna i aromatična piletina brzo je gotova, a svakim novim zalogajem zove na još. Piletinu začinite paprom, soli i crvenom paprikom, a slaninu nasjeckajte na kockice. Slaninu pržite na tavi pa joj dodajte piletinu. Pustite da dobije koricu sa svih strana, a zatim joj dodajte maslac, češnjak, manju stabiljku kadulje i kuhajte sve skupa oko pet minuta. Nakon toga maknite kadulju i dodajte šalicu bijelog vina. Pustite da alkohol ispari, oko 20 minuta. Ubacite svježi špinat pa pustite da lagano povene. Poslužite uz rižu ili krumpir.
CIjeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!
Sočna i brza piletina s vinom i špinatom
22. studenoga 2016.
gastro postao
Nema boljeg od jednostavnog jela koje je u isto vrijeme i neodoljivo ukusno. Isprobajte spoj ovih okusa i oduševite se.