Vinski kolač

Ohlađeni biskvit prelijte crvenim vinom, marmeladom s grožđicama i glazurom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

Ostalo

  • 10 kom jaje kokošje
  • 10 žlica oštro brašno
  • 10 žlica orah, mljeveni
  • 10 g prašak za pecivo
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 kom limun
  • marmelada od marelica
  • 100 g grožđice

Preljev

  • 5 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • mljeveni cimet
  • 1 kom klinčići

Glazura

  • 3 žlica voda
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 150 g tamna čokolada
  • 10 g maslac, slani

Priprema

  1. Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. U dobivenu smjesu polako dodajte mlaku vodu, prašak za pecivo, brašno, orahe, limunovu koricu i na kraju snijeg od deset bjelanjaka.
  2. Pecite biskvit 40 minuta na 180°C. Sve sastojke za preljev prokuhajte.
  3. Ohlađeni biskvit prelijte vinom. Premažite biskvit marmeladom u koju stavite sitno narezane grožđice.
  4. Vodu, šećer i čokoladu kuhajte dok se masa ne zgusne, dodajte maslac i miješajte da se rastopi. Odmah prelijte preko kolača.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr