gastro postao
Ohlađeni biskvit prelijte crvenim vinom, marmeladom s grožđicama i glazurom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 21
Ostalo
- 10 kom jaje kokošje
- 10 žlica oštro brašno
- 10 žlica orah, mljeveni
- 10 g prašak za pecivo
- 10 g vanilin šećer
- 1 kom limun
- marmelada od marelica
- 100 g grožđice
Preljev
- 5 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- mljeveni cimet
- 1 kom klinčići
Glazura
- 3 žlica voda
- 3 žlica šećer, kristal
- 150 g tamna čokolada
- 10 g maslac, slani
Priprema
- Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. U dobivenu smjesu polako dodajte mlaku vodu, prašak za pecivo, brašno, orahe, limunovu koricu i na kraju snijeg od deset bjelanjaka.
- Pecite biskvit 40 minuta na 180°C. Sve sastojke za preljev prokuhajte.
- Ohlađeni biskvit prelijte vinom. Premažite biskvit marmeladom u koju stavite sitno narezane grožđice.
- Vodu, šećer i čokoladu kuhajte dok se masa ne zgusne, dodajte maslac i miješajte da se rastopi. Odmah prelijte preko kolača.
Izvor Skuhatćute