Vjesnik proljeća - Juha od poriluka

Thinkstock
Miris poriluka se odavno proširio tržnicom, a recepata za njegovu pripremu je hrpa.
Vidi originalni članak

Juha od poriluka i krumpira je doista hrana za dušu. Ova juha je dovoljno zasitna da se servira kao samostalno jelo uz dobar aromatizirani kruh a jednako je ukusna i kao ohlađena juha za osvježenje. Jednostavan recept, jedna uprljana posuda i količina dostatna za svako traženje repete od zadovoljnih ukućana.

 

Divotica! Kremasta rapsodija: Rižoto s kozicama, tikvicama i porilukom

 

Potrebno vam je:

  • 2 veća poriluka
  • 4 krumpira
  • 1 crveni luk
  • 500 ml povrtnog ili mesnog temeljca (ako nemate temeljac, dodajte vodu)
  • 500 ml vode 
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Očistite poriluk i narežite ga. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. 
  2. U posudi u kojoj ćete kuhati juhu zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite nasjeckani crveni luk. Dodajte poriluk, narezani krumpir i podlijte sve s temeljcem i vodom. Posolite i popaprite po ukusu i pustite da se kuha.
  3. Kada je krumpir kuhan, usitnite juhu sa štapnim mikserom ili blenderom. Pustite da prokuha još jednom i začinite još, ako je potrebno.
  4. Juhu poslužite uz svježi kukuruzni kruh.

 

finger food Za ručak bismo mogli... Polpete od poriluka!

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr