gastro postao
Miris poriluka se odavno proširio tržnicom, a recepata za njegovu pripremu je hrpa.
Juha od poriluka i krumpira je doista hrana za dušu. Ova juha je dovoljno zasitna da se servira kao samostalno jelo uz dobar aromatizirani kruh a jednako je ukusna i kao ohlađena juha za osvježenje. Jednostavan recept, jedna uprljana posuda i količina dostatna za svako traženje repete od zadovoljnih ukućana.
Potrebno vam je:
- 2 veća poriluka
- 4 krumpira
- 1 crveni luk
- 500 ml povrtnog ili mesnog temeljca (ako nemate temeljac, dodajte vodu)
- 500 ml vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Očistite poriluk i narežite ga. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice.
- U posudi u kojoj ćete kuhati juhu zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite nasjeckani crveni luk. Dodajte poriluk, narezani krumpir i podlijte sve s temeljcem i vodom. Posolite i popaprite po ukusu i pustite da se kuha.
- Kada je krumpir kuhan, usitnite juhu sa štapnim mikserom ili blenderom. Pustite da prokuha još jednom i začinite još, ako je potrebno.
- Juhu poslužite uz svježi kukuruzni kruh.
Dobar tek!