Vojnički grah – tajni recept koji svi žele imati

Shutterstock Kad pravi grah zamiriši, ne možeš pobjeći
Postoji gotovo mitska predaja o tome kako se radi pravi vojnički grah. I nijedan nije toliko ukusan taj. Jedna od tajni svakako je i u količini – što je veća, grah je ukusniji. No umjesto recepta za brigadu, donosimo onaj za desetinu...
Vidi originalni članak

Jedna od najvećih vojnih tajni sasvim sigurno je ona o originalnom receptu za vojnički grah. Dobro, koja je to tajna?! Je li moguće da grah jednostavno ima bolji okus kad se kuha u većim količinama ili je tu ne djelu neka druga "čarolija"?

Ne znamo koje su to stroge mjere bile kad se radi o čuvanju tog željenog recepta, ali znamo da je, baš kao mnoge druge tajne, i ova nekako ‘procurila’ u javnost.

toplo, na žlicu Grah varivo: Recept s povrćem ili kobasicom

Svi koji vole grah bez premca će titulu najboljeg dati onom vojničkom – pa iako se dobro zna da je jedna od njegovih glavnih karakteristika što veća količina (jer je tada grah ukusniji), postoje razne varijante i s manjim količinama.

Mi smo recept prilagodili količini za 10 osoba i nadamo se da će ti biti ukusan baš kao i onaj koji pripremaju pravi vojnici.

Isprobaj i ova slasna i hranjiva jela s grahom!

Za prste polizati Imamo pravi recept za makedonsko gravče na tavče Klasik istarske kuhinje Ništa ne grije kao istarska maneštra!

 

Posjeti Gastro.hr