Recepti 8222 prikaza 04. listopada 2019.

Imamo pravi recept za makedonsko gravče na tavče

gravče na tavče
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si ljubitelj malo pikantnije hrane, pravi izbor za tebe je gravče na tavče - čuveno makedonsko jelo.

Prednost ovog jela je što se može servirati kao samostalno jelo, a može poslužiti i kao izvrstan prilog uz pečeno meso.

Budući da je riječ o tradicionalnom makedonskom jelu, u čiju se pripremu trebaju uložiti pažnja i trud, recept smo potražili na stranici Makedonske zajednice u Republici Hrvatskoj. Isprobajte i počastite se!

 

Možda vas zanima... Chilli con carne - vječni klasik s grahom, kukuruzom i mesom Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g krupnog bijelog graha Tetovca
  • 400 g suhih rebara
  • 300 g svježe crvene paprike
  • 200 g svježih rajčica
  • 200 g luka
  • 3 režnja češnjaka
  • nekoliko žlica ulja
  • stručak peršina
  • 1 ljuta papričica
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • malo bijelog brašna
  • sol i papar po želji

 

Možda vas zanima... Grah na žlicu na superbrzi način - evo kako! Recepti


Priprema:

  1. Namočiti grah u vodi dan prije kuhanja. Skuhati ga u slanoj vodi i ocijediti.
  2. Suha rebra narezati na nekoliko manjih komada i skuhati ih u zasebnom loncu. Sačuvati vodu u kojoj su se rebra kuhala.
  3. Nasjeckati luk i popržiti ga na vrućem ulju, a zatim ga zaliti vodom koju ste sačuvali od rebra i nastaviti pirjati na umjerenoj vatri još 15 min.
  4. Dodati narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjati još 10 min.
  5. Na kraju zapržiti s crvenom paprikom u prahu i brašnom, a zatim sve zaliti s još 300 ml vode od rebra i prokuhati.
  6. Staviti kuhani grah u zemljanu posudu, dodati kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješati.
  7. Po potrebi naliti još vode od rebra ili običnu toplu vodu. 

Dobar tek!

 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Conta 16:33 05. Listopad 2019.

    Inače, recept je super!

  • Conta 16:32 05. Listopad 2019.

    Tetovac nije krupni grah 🤔