Vražja jaja: Teško je stati na jednom

Thinkstock
Ova verzija ima samo pet sastojaka i priprema traje 40 minuta, a rezultat su 24 slasna zalogaja.
Vidi originalni članak

Mi smo pripremili osnovni recept koji možete lagano nadograditi. Da bi vaša punjena jaja zaista bila „vražja“, svakako trebate dodati nešto ljuto, poput svježih ljutih papričica ili pak posuti mljevenom crvenom paprikom.

Bez obzira na to volite li ljuto ili samo želite testirati svoje granice, nemojte pretjerati jer nećete moći uživati u ostalim okusima. Ako dodajete čili papričice, obavezno maknite sjemenke i opnu na kojoj se drže jer su to najljući dijelovi. 

Sastojci:

  • 12 jaja
  • 3 žlice majoneze
  • 4 šnite slanine
  • 4 kriške slanine
  • 2 žlice naribanog sira
  • 1 žlica senfa

 

Priprema:

  1. Stavite jaja u hladnu vodu i maknite s vatre čim zavrije. Ostavite ih u vrućoj vodi desetak minuta, a zatim ih dobro ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Slaninu pecite na tavici dok ne postane hrskava i narežite je na male komadiće.
  3. Ogulite jaja, prerežite ih na pola po duljini i pažljivo izvadite žutanjak.
  4. Žutanjke pomiješajte s majonezom, slaninom, sirom i senfom.
  5. Napunite jaja i servirajte ohlađeno. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr