Vrijedno isprobavanja: Cheesecake s orašastim plodovima

Getty Images
Jednostavni i brzi cheesecake sa bademima i orasima.
Vidi originalni članak

Ako ti je "standardni" cheesecake dosadio, vrijeme je da isprobaš nešto novo.

Cheesecake s bademima i orasima iznimno je lagana torta kojoj će hrskavi bademi, orasi i lješnjaci dati posebnu notu, a uz to je savršena kao zdrava i lagana poslastica koju morate probati. 

 

kolač Cheesecake s jabukama i cimetom

 

Sastojci:

Krema od vrhnja:

  • 2 kisela vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 mala žlica šećer

Biskvit:

  • 250 g Digestive keksi
  • 130 g maslaca
  • 2 mala žlice šećera
  • 1 mala žlica mljevenih oraha
  • 1 mala žlica mljevenih badema
  • 1 mala žlica mljevenih lješnjaka

Krema od sira

  • 500 g krem sira
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 4 male žlice šećera

 

bez pečenja Fini, kremasti cheesecake s kavom

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiksati kekse i maslac (prethodno otopljen na par) te dodati orašaste plodove (orah, badem, lješnjak...). U okrugli lim staviti papir za pečenje te ravnomjerno staviti smjesu, utapkati rukama te staviti peći oko 5 minuta.
  2. Pomiješati sir, sok od limuna, jaja, dodati šećer i vanilin šećer i miksati sve dok ne dobiješ kremastu smjesu. Izvaditi biskvit iz pećnice te ga premazati kremastom smjesom od sira i staviti peći oko 25 minuta.
  3. Dok se peče, pripremiti zadnji korak. Izmiksati sve sastojke za kremu od vrhnja te nakon što kremasta smjesa bude pečena, izvaditi i pustiti da se malo ohladi, oko 10 minuta. Žlicom rasporediti kremu od vrhnja i staviti u pećnicu na 5 minuta.
  4. Izvaditi i ostaviti da se hladi minimalno 12 sati.

U slast!

Posjeti Gastro.hr