gastro postao
Jednostavni i brzi cheesecake sa bademima i orasima.
Ako ti je "standardni" cheesecake dosadio, vrijeme je da isprobaš nešto novo.
Cheesecake s bademima i orasima iznimno je lagana torta kojoj će hrskavi bademi, orasi i lješnjaci dati posebnu notu, a uz to je savršena kao zdrava i lagana poslastica koju morate probati.
Sastojci:
Krema od vrhnja:
- 2 kisela vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 2 mala žlica šećer
Biskvit:
- 250 g Digestive keksi
- 130 g maslaca
- 2 mala žlice šećera
- 1 mala žlica mljevenih oraha
- 1 mala žlica mljevenih badema
- 1 mala žlica mljevenih lješnjaka
Krema od sira
- 500 g krem sira
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 4 male žlice šećera
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiksati kekse i maslac (prethodno otopljen na par) te dodati orašaste plodove (orah, badem, lješnjak...). U okrugli lim staviti papir za pečenje te ravnomjerno staviti smjesu, utapkati rukama te staviti peći oko 5 minuta.
- Pomiješati sir, sok od limuna, jaja, dodati šećer i vanilin šećer i miksati sve dok ne dobiješ kremastu smjesu. Izvaditi biskvit iz pećnice te ga premazati kremastom smjesom od sira i staviti peći oko 25 minuta.
- Dok se peče, pripremiti zadnji korak. Izmiksati sve sastojke za kremu od vrhnja te nakon što kremasta smjesa bude pečena, izvaditi i pustiti da se malo ohladi, oko 10 minuta. Žlicom rasporediti kremu od vrhnja i staviti u pećnicu na 5 minuta.
- Izvaditi i ostaviti da se hladi minimalno 12 sati.
U slast!