Waldorfska salata od puretine

Porijeklo vuče iz New Yorka 1893. godine, kada ju je osmislio Oscar Tschirky, šef sale u hotelu "Waldorf Astoria"
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 370

Salata

  • 1 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 4 kom celer stabljika
  • 2 žlica sok od limete
  • 30 g grožđice
  • 50 g orah, suhi
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 žlica limunov sok

Dressing

  • 80 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 125 g majoneza

Priprema

  1. Skuhajte pureću roladu prema uputi na omotu (oko 1,5 - 2 sata), ohladite. 400 g rolade narežite na 3 mm debele kriške i zatim na tanke prutiće.
  2. U međuvremenu pripremite dressing. U maloj posudi dobro istucite vrhnje, tada umiješajte majonezu i začinite solju i paprom po ukusu.
  3. Narežite neoguljene jabuke i celer na tanke prutiće i pomiješajte sa sokom od limete. Dodajte prutiće puretine, nasjeckane grožđice, komade oraha, crveni luk i peršin i dobro izmiješajte. Prelijte dressingom.
Posjeti Gastro.hr