gastro postao
Porijeklo vuče iz New Yorka 1893. godine, kada ju je osmislio Oscar Tschirky, šef sale u hotelu "Waldorf Astoria"
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 370
Salata
- 1 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 kom jabuka (cijela)
- 4 kom celer stabljika
- 2 žlica sok od limete
- 30 g grožđice
- 50 g orah, suhi
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica peršin, list
- 1 žlica limunov sok
Dressing
- 80 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 125 g majoneza
Priprema
- Skuhajte pureću roladu prema uputi na omotu (oko 1,5 - 2 sata), ohladite. 400 g rolade narežite na 3 mm debele kriške i zatim na tanke prutiće.
- U međuvremenu pripremite dressing. U maloj posudi dobro istucite vrhnje, tada umiješajte majonezu i začinite solju i paprom po ukusu.
- Narežite neoguljene jabuke i celer na tanke prutiće i pomiješajte sa sokom od limete. Dodajte prutiće puretine, nasjeckane grožđice, komade oraha, crveni luk i peršin i dobro izmiješajte. Prelijte dressingom.