Into the wild crepe

Isprobajte palačinke od poriluka, lososa i sirnog namaza
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 50 g poriluk (cijeli)
  • 50 g sirni namaz (20% m u st)
  • 100 g dimljeni losos
  • 7 kom kapari
  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • liker od anisa

Priprema

  1. Skuhati poriluk, ocijediti ga i kada se ohladi nasjeckati na sitno.
  2. Poriluk pomiješati sa sirnim namazom (u omjeru pola-pola).
  3. Jednu mjericu palačinke razliti u tavu.
  4. Dok se palačinka peče s prve strane, sirni namaz s porilukom razmazati po sredini palačinke.
  5. Poslagati preko namaza kriške lososa i kuglice kapara te preliti maslinovim uljem.
  6. Dodati par kapi likera od anisa.
  7. Palačinka je gotova kada posmeđi i postane hrskava s donje strane (ne okreće se, peče se samo s jedne strane).
  8. Preklopiti ju, na vrh gotove palačinke kao dekoraciju staviti malo poriluka i kapara.
Posjeti Gastro.hr