gastro postao
Isprobajte palačinke od poriluka, lososa i sirnog namaza
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 50 g poriluk (cijeli)
- 50 g sirni namaz (20% m u st)
- 100 g dimljeni losos
- 7 kom kapari
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- liker od anisa
Priprema
- Skuhati poriluk, ocijediti ga i kada se ohladi nasjeckati na sitno.
- Poriluk pomiješati sa sirnim namazom (u omjeru pola-pola).
- Jednu mjericu palačinke razliti u tavu.
- Dok se palačinka peče s prve strane, sirni namaz s porilukom razmazati po sredini palačinke.
- Poslagati preko namaza kriške lososa i kuglice kapara te preliti maslinovim uljem.
- Dodati par kapi likera od anisa.
- Palačinka je gotova kada posmeđi i postane hrskava s donje strane (ne okreće se, peče se samo s jedne strane).
- Preklopiti ju, na vrh gotove palačinke kao dekoraciju staviti malo poriluka i kapara.