Wok-piletina s rižom i povrćem

Pixsell.hr
Hrana u woku se priprema brzo i s malo masnoće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 263

Potrebno vam je

  • 350 g Pileća prsa
  • 250 g tikvice, zelene
  • 250 g mrkva, crvena
  • 200 g luk ,crveni
  • 200 g paprika, zelena
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 120 g riža, nepolirana
  • sol
  • papar
  • soja umak
  • đumbir u prahu
  • češnjak u prahu

Priprema

  1. Piletinu izrežite na kockice, začinite i ostavite desetak minuta da se marinira.
  2. Na vreloj masnoći prepržite piletinu pa dodajte luk narezan na kocke, mrkvu narezanu na kolutiće i papriku.
  3. Nakon dvije-tri minute dodajte tikvice i šampinjone te pustite da se pirja dvije-tri minute.
  4. Dodajte začine i sojin umak.
  5. Rižu skuhajte i začinite prema ukusu. Poslužite s prženim mesom i povrćem iz woka.
Posjeti Gastro.hr