Za Božić pripremi ukusne i brze raspucance od limuna!

Laura Roman
Odlični, jednostavni i brzi raspucanci prepuni su citrusnih nota. Ovoga puta donosimo recept za bezglutensku verziju popularnih keksića.
Vidi originalni članak

Priprema ovih keksića je vrlo jednostavna i brza! Uvijek ih je lijepo gledati kako u pećnici iz kuglica nastanu slatki mali raspucani keksići. Nakon pečenja i hlađenja, keksiće je najbolje čuvati u metalnoj kutiji odnosno kutiji za keksiće kako bi što duže očuvali svježinu i intenzivan okus. 

 

Okusi blagdana Slatki blagdani uz prhke orah kiflice bez glutena!

 

Sastojci:

  • 100 gr omekšalog maslaca
  • 70 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 1 limun
  • 1 mandarina
  • 1 jaje
  • 10 gr praška za pecivo
  • 300 gr bezglutenskog brašna
  • Šećer u prahu

Postupak:

  1. U posudu dodajte omekšali maslac, šećer i sol i pjenasto izmutite.
  2. Umiješajte jedno jaje.
  3. Naribajte koricu limuna i mandarine, te ih ocijedite i ulijte sok u smjesu.
  4. Posudu pokrijte folijom te stavite u hladnjak na makar sat vremena.
  5. Od tijesta izdvojite 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte kuglicu u šećer u prahu.
  6. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima.
  7. Pecite na 180 stupnjeva, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade. 

Sretni blagdani!

 

za različite ukuse Prosinac je vrijeme za pečenje keksića, a ove moraš isprobati!

 

Posjeti Gastro.hr