Zapeci zobene pahuljice i uživaj u hrskavim pločicama

Shutterstock
Pripremi slasne zobene pahuljice s dodacima i uživaj nekoliko dana u odličnom zdravom doručku.
Vidi originalni članak

Zapečene zobene pahuljice nareži na kocke čim ih ispečeš i prvu svakako zagrizi toplu. Ostatak čuvaj u hladnjaku, u posudi s poklopcem, izvadi po potrebi i zagrij u mikrovalnoj pećnici uz dodatak mlijeka.

 

slatki vikend Kruh od jabuke i cimeta osvojit će te okusom i mirisom

 

Smjesi možeš dodati i suho voće, oraščiće ili komadiće tamne čokolade. Također ih možeš umočiti u čokoladu, preliti medom ili premazati kikiriki maslacem. Odluka je na tebi! 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliko jaje
  • 700 ml mlijeka
  • 3-4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 180 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Pripremi dublju posudu za pečenje veličine 20x20 cm i premaži je maslacem.
  2. Pomiješaj zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i sol u velikoj zdjeli, prebaci u posudu za pečenje, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.
  3. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva, promiješaj smjesu i stavi peći. Izvadi nakon 40-45 minuta.

Želimo ti ugodan početak dana!

 

dobro jutro! Doručak ili međuobrok: Fini keksići od zobenih pahuljica

 

Posjeti Gastro.hr