Za ručak i večeru: Kremasta juha od mrkve

Thinkstock
Ova je kremasta juha odličan izbor nakon napornog radnog dana jer će vas umiriti i oraspoložiti. Dobra je vijest to što je vrlo ukusna i ohlađena pa je čak ne morate ni grijati.
Vidi originalni članak

Sastojci u nastavku dovoljni su za četiri puna tanjura juhe, a vrijeme pripreme je samo pola sata. Možete je napraviti i večer ranije, spremiti u hladnjak i ponijeti sa sobom na posao.

Predlažemo vam da je poslužite uz žličicu vrhnja i krupno mljeveni papar.

 

gusto i toplo Fantastična juha od hokaido tikve!

 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 450 g mrkve
  • 1 lovorov list
  • 900 ml temeljca
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i miješajte dok ne omekša. Posolite, popaprite i ubacite sitno sjeckani češnjak, a zatim pirjajte još dvije minute.
  2. Dodajte naribanu mrkvu i lovorov list i kuhajte još 5,6 minuta. Na kraju ulijte i temeljac.
  3. Pustite da se kuha još 15 do 20 minuta, a zatim maknite s vatre.
  4. Stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu gustu juhu bez grudica.

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr