Za ručak pripremi toplu krumpir salatu

Thinkstock
U kategoriju nezaobilaznih proljetnih recepata spada i krumpir salata.
Vidi originalni članak

U kontinentalnoj se Hrvatskoj krumpir salata radi od kuhanog krumpira, svježeg luka i bučinog ulja, no postoji toliko divnih kombinacija koje su zanemarene. Razumljiva je vjernost klasiku, ali povremeno se odvažite isprobati i neke nove recepte, poput ovog s mladim krumpirom i slaninom.

Zapravo nije riječ o prilogu nego o brzom ručku, čija priprema sveukupno traje otprilike pola sata. Priušti si kriglu piva i uživaj!
 

mali chef Ovu ćete zapamtiti: Salata od plavog krumpira

 

Sastojci:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 8 kriški slanine
  • 1 crveni luk
  • 50 ml jabučnog octa
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica senfa
  • ½ žlice šećera
  • 8 komada mladog luka
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Prepolovi mladi krumpir i skuhaj ga u slanoj vodi. Procijedi ga i pusti da se malo ohladi.
  2. Slaninu zaprži na tavici, a zatim je prebaci na papirnate ubruse. Sačuvaj dvije žlice masnoće koja je preostala u tavi.
  3. Nareži crveni luk i pirjaj ga na laganoj vatri dok ne omekša. Ulij jabučni ocat, vodu, maslinovo ulje, dodaj senf i šećer. Kad zavrije, ugasi vatru, posoli i popapri.
  4. Prelij krumpire ovim umakom, dodajte narezani mladi luk i slaninu, dobro promiješaj i odmah serviraj.

 

okusi sreće Neodoljivo kremasta salata od krumpira i kopra

 

Dobar vam tek i ugodan ostatak dana!

 

Posjeti Gastro.hr