gastro postao
Prilog kojem ćete se uvijek rado vraćati!
Ako slučajno imate vlastiti kopar u vrtu, sreći nema kraja!
Ovaj divan i mirisan začin obogatit će svako jelo - od juhe do salate.
Pripremite sjajnu salatu od krumpira, kopra i komorača te oduševite ukućane neodoljivim mirisima sadržanim u ovoj salati. Možete ju jesti i toplu i hladnu, a užitak zasigurno neće izostati!
Sastojci:
- 6 velikih krumpira
- 3/4 šalice majoneze
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog kopra
- 2 žličice nasjeckanog lišća komorača
- 1 žličica mljevenog sjemena komorača
- sok od 1/2 limuna
- sol i papar
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 3 luka, sitno nasjeckana
Priprema:
- Skuhati krumpir u ljusci
- Dok se krumpir kuha, pripremite dressing: pomiješajte majonezu, vrhnje, sol, papar, kopar, komorač, mljeveni komorač, sok od limuna te mlijeko i stavite u hladnjak
- Kuhani krumpir ohladite pod mlazom hladne vode ta ga ogulite i narežite na kockice
- Nježno pomiješajte nasjeckani luk i peršin s krumpirom
- Polagano ulijevajte dressing te nježno miješajte krumpir da se ne zdrobi
- Po potrebi, dodajte još majoneze ili vrhnja
- Poslužite odmah!