Recepti 09. ožujka 2017.

Piletina u mirisnom zagrljaju komorača i limuna

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična ideja kako iskoristiti nekima obožavane pileće batke i zabatke.

Zašto za današnji ručak ne biste ispekli piletinu! Ali ne bilo kakvu piletinu, već piletinu s komoračem i limunom koja će vas ako ništa drugo, osvojiti fantastičnim okusom i mirisom.

Za pripremu ovog jela odlučili smo predložiti pileće batke, koji će se savršeno sljubiti s mirisnim zapečenim komoračem.

Priprema je vrlo jednostavna - trebate samo začiniti meso i povrće i sve zajedno ispeći u pećnici. I to je to!

Ovako pripremljenu piletinu, poslužite s kuhanim krumpirom i sezonskom salatom

komorač | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 6 komada pilećih bataka s kostima i kožom
  • 2 korijena komorača
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice bijelog suhog vina
  • sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Komoraču odrezati vrhove s lišćem i ostaviti ih sa strane; korijen narezati na 6 kriški; nasjeckati otprilike 1 žlicu lišća i pomiješati narezano korijenje komorača s  piletinom i sjeckanim lišćem
  3.  Češnjak naribati i dodati u posudu s piletinom i komoračem
  4. Naribati i koricu limuna te ju dodati u posudu s mesom i povrćem; iscijediti limun te i sok dodati u meso
  5. Posoliti i popapriti po želji
  6. Povrće i meso prebaciti na lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta - dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu kožicu, a komorač omekša 
  7. Poslužiti toplo sa sezonskom salatom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.