gastro postao
Odlična ideja kako iskoristiti nekima obožavane pileće batke i zabatke.
Zašto za današnji ručak ne biste ispekli piletinu! Ali ne bilo kakvu piletinu, već piletinu s komoračem i limunom koja će vas ako ništa drugo, osvojiti fantastičnim okusom i mirisom.
Za pripremu ovog jela odlučili smo predložiti pileće batke, koji će se savršeno sljubiti s mirisnim zapečenim komoračem.
Priprema je vrlo jednostavna - trebate samo začiniti meso i povrće i sve zajedno ispeći u pećnici. I to je to!
Ovako pripremljenu piletinu, poslužite s kuhanim krumpirom i sezonskom salatom.
Sastojci:
- 6 komada pilećih bataka s kostima i kožom
- 2 korijena komorača
- 4 češnja češnjaka
- 1 limun
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice bijelog suhog vina
- sol i papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
- Komoraču odrezati vrhove s lišćem i ostaviti ih sa strane; korijen narezati na 6 kriški; nasjeckati otprilike 1 žlicu lišća i pomiješati narezano korijenje komorača s piletinom i sjeckanim lišćem
- Češnjak naribati i dodati u posudu s piletinom i komoračem
- Naribati i koricu limuna te ju dodati u posudu s mesom i povrćem; iscijediti limun te i sok dodati u meso
- Posoliti i popapriti po želji
- Povrće i meso prebaciti na lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta - dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu kožicu, a komorač omekša
- Poslužiti toplo sa sezonskom salatom
Dobar tek!