gastro postao
Unesite u svoj život dašak egzotike i začina i zagrijte se ljutim zelenim curryjem s piletinom!
Tajlandska kuhinja je vrlo zanimljiva, puna boja, povrća, začina - što mirisnih što ljutih. Donosi i neke nove okuse koje bismo možda smatrali nespojivima s našim tradicionalnim namirnicama - poput kokosovog mlijeka s piletinom ili svinjetinom.
Iako zeleni curry možete napraviti i sami, za pripremu iste potrebno je dosta sastojaka koji se ne mogu nabaviti baš svugdje pa zato preporučujemo da koristite već gotovu zeleni curry pastu.
Od povrća slobodno koristite i neko drugo koje više volite, a gotovo jelo poslužite s rižom.
Sastojci:
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 500 g pilećih prsa
- 2 mala patlidžana
- 1 žlica soka limete
- 2 - 3 žlice paste zelenog curryja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 crveni čili
- 1 žličica svježeg korijandra
- sol i papar
- svježi listići tajlandskog bosiljka
- nekoliko mini kukuruza
- 100 g zelenih mahuna, narezanih na komadiće
Priprema:
- Zagrijati malo ulja pa popržiti patlidžan - da dobije boju i omekša pa ga izvaditi
- Dodati curry pastu i piletinu narezanu na kockice na ulje gdje se pekao patlidžan te pržiti dok se meso ne ispeče
- Dodati kokosovo mlijeko i kuhati 5 - 10 minuta
- Staviti sok limete, šećer, korijandar, sol i papar te pustiti da se kuha još nekoliko minuta i ubaciti mahune i kukuruz te kuhati oko 2 - 3 minute da mahune samo malo omekšaju
- Ukrasiti crvenim čilijem narezanim na tanke ploškice i bosiljkom
- Poslužiti s kuhanom rižom
Dobar tek!