Recepti 01. ožujka 2017.

Jeste li probali tajlandski zeleni curry?

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite u svoj život dašak egzotike i začina i zagrijte se ljutim zelenim curryjem s piletinom!

Tajlandska kuhinja je vrlo zanimljiva, puna boja, povrća, začina - što mirisnih što ljutih. Donosi i neke nove okuse koje bismo možda smatrali nespojivima s našim tradicionalnim namirnicama - poput kokosovog mlijeka s piletinom ili svinjetinom.

Iako zeleni curry možete napraviti i sami, za pripremu iste potrebno je dosta sastojaka koji se ne mogu nabaviti baš svugdje pa zato preporučujemo da koristite već gotovu zeleni curry pastu. 

Od povrća slobodno koristite i neko drugo koje više volite, a gotovo jelo poslužite s rižom.

Sastojci:

  • 500 ml kokosovog mlijeka
  • 500 g pilećih prsa
  • 2 mala patlidžana
  • 1 žlica soka limete
  • 2 - 3 žlice paste zelenog curryja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 crveni čili
  • 1 žličica svježeg korijandra
  • sol i papar
  • svježi listići tajlandskog bosiljka
  • nekoliko mini kukuruza
  • 100 g zelenih mahuna, narezanih na komadiće

Priprema: 

  1. Zagrijati malo ulja pa popržiti patlidžan - da dobije boju i omekša pa ga izvaditi
  2. Dodati curry pastu i piletinu narezanu na kockice na ulje gdje se pekao patlidžan te pržiti dok se meso ne ispeče
  3. Dodati kokosovo mlijeko i kuhati 5 - 10 minuta
  4. Staviti sok limete, šećer, korijandar, sol i papar te pustiti da se kuha još nekoliko minuta i ubaciti mahune i kukuruz te kuhati oko 2 - 3 minute da mahune samo malo omekšaju
  5. Ukrasiti crvenim čilijem narezanim na tanke ploškice i bosiljkom
  6. Poslužiti s kuhanom rižom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.